Projekt Viden viser vej nomineret til Årets Borgerinddragende Initiativ

Projekt Viden viser vej i Børne- og Ungdomspsykiatri Odense er blandt de nominerede til prisen som Årets Borgerinddragende Initiativ.

Forside> Nyheder> Projekt Viden viser vej nomineret til Årets Borgerinddragende Initiativ
09-02-2018

Formålet med projektet er at udvikle et dialogværktøj, der kan give målgruppen relevant viden og støtte, sådan at de i højere grad oplever at være klædt på til at mestre egen sygdom i hverdagen. Projektet er indstillet til prisen for sit fokus på inddragelse af særligt sårbare patienter.

”Initiativet er stærkt skruet sammen i forhold til at hjælpe børn med en psykiatrisk diagnose. Det er en målgruppe, som er sårbare, fordi de skal navigere i en verden med voksne sundhedsprofessionelle, og som ofte føler sig alene, når sygdommen skal håndteres i hverdagslivet”.

Sådan lyder det bl.a. i bedømmelseskomiteens begrundelse for at indstille projektet, der er nomineret til prisen blandt tre andre initiativer. Vinderen, som kåres af et patientpanel, offentliggøres d. 22. marts på Danske Regioners Generalforsamling.

Prisen som Årets Borgerinddragende Initiativ uddeles for tredje år i træk af Danske Regioner, hvor der i år er fokus på inddragelse af særligt sårbare patienter. Bedømlemseskomiteen består af repræsentanter fra Dansk Sygeplejeråd, Lægeforeningen, SIND, Danske Patienter, FOA, KL og regionerne.

Læs mere om nomineringen

Om projektet

Med en bevilling fra VELUX FONDEN gennemfører Psykiatrien i Region Syddanmark udviklingsprojektet Viden viser vej i Børne- og Ungdomspsykiatri Odense. CoLab Recovery & Rehab har projektledelsen på projektet, der løber fra januar 2017 til september 2018.

Læs mere om projektet