TV AVISEN: Dinna er delvist lam og indlagt. Med VR-brille kan hun lave kaffe og vande blomster

Forside> Nyheder> TV AVISEN: Dinna er delvist lam og indlagt. Med VR-brille kan hun lave kaffe og vande blomster
05-03-2018

Genoptræning med virtuel reality

Danmarks Radio sendte den 1. marts 2018 en række indslag om virtuel genoptræning fra Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.

To radioindslag på hhv DR P4 Syd og DR P4 Trekanten beskrev hvordan Rehabiliteringsafdelingen på Sydvestjysk Sygehus gennem tre år har testet brug af højteknologisk genoptræningsudstyr i genoptræningen af patienter med hjerneskade.

Susanne Asmussen, afdelingsterapeut på neurorehabliteringsafdelingen ved Sydvestjysk Sygehus, forklarer i indslaget hvordan man med VR kan træne specifikke aktiviteter målrettet den enkelte patient.

Indlagt og hjemme i eget køkken

Virtuel Reality bringer patienten hjem i køkkenet, selvom hun stadig er indlagt på sygehuset. Med en særlig VR-brille og en 'handske' giver en bevægelse i den fysiske verden en samtidig bevægelse i en virtuel verden, så patienten kan træne dagligdags arbejdsrutiner i køkkenet. 

VR Rehab: Start up virksomhed

Det var Daniel Christensen, som sammen med to medstuderende under sine studier i Interaktions Design ved Aalborg Universitet i Esbjerg, fik ideen til den nye genoptræningsmetode.

I mellemtiden har Daniel Christensen sammen med sine kolleger startet virksomheden VR-Rehab for at udvikle flere områder hvor virtuel reality kan bruges i genoptræningen efter hjerneskade.

Læs mere på dr.dk om virtuel genoptræning

Også TV AVISEN sendte fra Sydvestjysk Sygehus.

CoLab Vest var fødselshjælper

Colab Vest bistod i starten af projektet med at etablere relationer mellem Sydvestjysk Sygehus og de studerende, så der kunne gennemføres test.