Lys og multimøbler skal nedbringe tvang i psykiatrien

I et nyt projekt skal en nyindretning med multimøbler og belysning på fællesarealer skabe en hyggelig og uofficiel atmosfære, der skal være med til at nedbringe tvang i Børne- og Ungdomspsykiatrien i Odense.

Øget tilstedeværelse, forbedret ligeværdig dialog mellem patienter og behandlere samt færre konfliktsituationer. Det er nogle af de forventede effekter af de deeskalerende miljøer, der vil blive installeret på afdelingen i Odense. De nye miljøer skal motivere til gode relationer patienterne imellem samt mellem patienter og personale og dermed være med til at reducere tvang. Det drejer sig konkret om indretning af gangarealer med multifunktionelle møbler og belysning, der stimulerer sanserne.

Miljøet er nemlig en afgørende faktor for, at patienterne kan komme sig bedst muligt, ligesom det er vigtigt i forhold til at understøtte medarbejderne i deres arbejde. Derfor indgår også både patienter, pårørende, personale og bl.a. virksomheden Philips i samarbejdet med CoLab Recovery & Rehab og Børne- og Ungdomspsykiatrien i Odense om at udvikle og teste det nye indretningskoncept. De deeskalerende miljøer forventes at være fuldt ud implementeret på afdelingen i marts 2016.

Kontakt: Projektchef Dorte Dalkjær, Dorte.dalkjaer@rsyd.dk / 24 66 95 91