Sikkert testsetup til hjemmemonitorering

Mandag d. 22. maj var næsten 60 repræsentanter fra OUH og andre sygehuse, samt flere fynske kommuner samlet, da CoLab Odense kunne byde velkommen til informationsmøde om et nyudviklet testsetup til hjemmemonitorering i sundhedsvæsenet

Testsetuppet kan understøtte, at data samles op via et device – fx et blodtryksapparat, en vægt eller noget helt tredje - i patientens hjem. Herfra sendes de videre til Apples HealthKit-app og derefter sendes de ind i appen Mit Forløb. Dermed ligger data tilgængelig fra Cosmic. Testsetuppet er på nuværende tidspunkt testet i samarbejde med nyremedicinsk afdeling på OUH, hvor patienterne både selv, og i samarbejde med hjemmesygeplejersken har kunnet måle og indsende blodtryk. Formålet med mødet var, at inspirere til brug af hjemmemonitorering, og at invitere til samarbejde omkring det at skabe digitale forbindelser mellem patientens eget hjem og patientens journal.

 

Arrangementet bød både på oplæg fra Apples Worldwide Industry Lead inden for sundhedsområdet, Brian Gardner, som fortalte om Apples satsning på sundhedsområdet. Derudover fortalte Jacob Glasdam fra MedWare om Mit Forløb. Endelig blev testsetuppet og erfaringer med brugen til hjemmedialysepatienter præsenteret.

 

”Målsætningen er klar, CoLab Odenses testsetup skal give os bedre viden om hjemmemonitorering, hvor patienten er en aktiv del af sit eget behandlingsforløb, og hvor det sundhedsfaglige personale på OUH og i det kommunale system nemt kan tilgå patientens data.” udtaler Mette Damkjær Syse efter informationsmødet. Mødet gav mange indspark og muligheder for fremtidige forløb, hvor det potentielt vil give mening at benytte sig af hjemmemonitorering.

 

CoLab Odense takker for god og aktiv deltagelse på dagen. Herunder findes præsentationerne fra dagen:

 

Oplæg om testsetuppet og erfaringer fra afd. Y

 

Præsentation af Mit Forløb

 

Har du spørgsmål til arrangementet, testsetuppet eller andet, er du velkommen til at kontakte Mette Damkjær Syse på mette.syse@rsyd.dk eller t. 6130 9919.