HealthTech Innovator – entreprenant spændingsfelt mellem teknik og klinik

CoLab Odense er optaget af værdien i det tværfaglige møde, der kan føre til samarbejde og udvikling af innovative løsninger, som kan være med til at gøre en positiv forskel i sundhedsvæsenet

Forside> Nyheder> HealthTech Innovator – entreprenant spændingsfelt mellem teknik og klinik
07-05-2018

Mødet mellem teknik og klinik

HealthTech Innovator er definitionen på sådan et mødested mellem teknik og klinik. Derfor har CoLab Odense også fulgt dette års HealthTech Innovator tæt, hvor blandt andet projektchef Mette Damkjær Syse under udviklingsforløbet har bidraget med ekspertviden med det formål at sparre med de studerende for at kvalificere deres løsninger. Derudover har CoLab Odenses praktikant, Malene Anni Lagoni, som til dagligt læser til diplomingeniør i Integreret Design, været deltager ved dette års HealthTech Innovator.

HealthTech Innovator for tredje år i træk

HealthTech Innovator er et tværfagligt innovationsforløb for studerende fra SUND og TEK på Syddansk Universitet, som i 2018 blev afholdt for tredje år i træk.

I år var syv grupper repræsenteret i kampen om at finde de bedste innovative løsninger til sundhedsvæsenets aktuelle problemstillinger.

Konkurrencen startede i februar 2018 og kulminerede onsdag den 2. maj i en final event, hvor ni dommere vurderede gruppernes løsninger. Cortex Park satte på finaledagen rammen for syv stande med oplagte studerende, der med stort engagement stod klar til at præsentere deres løsninger ud fra flotte visuelle elementer, prototyper og velforberedte pitches.

Efter dommernes votering fik alle grupper først gode råd med på vejen for det potentielle videre arbejde med løsningerne, hvorefter vinderne blev udråbt.

Fejringen blev skudt i gang med kåringen af andenpladsen, der gik til gruppen Anturi, som arbejder med at optimere håndteringen af infusionsbehandlinger med fokus på sikkerhed for patienten og tidsbesparelse for sygeplejerskerne.

And the winner is

Herefter skulle spændingen udløses med kåring af vinderne.

Her løb gruppen Servox med sejren, som arbejder med en højaktuel problemstilling omkring at reducere antallet af børn født med hjerneskader.

Dette vil Servox løse ved at tilbyde de sundhedsprofessionelle kontinuerlige målinger af barnets ilttilførsel under fødsel. Målinger som skal gøre det muligt for det sundhedsfaglige personale at reagere hurtigere på en for lav iltmætning, og dermed reducere antallet af børn der fødes med hjerneskader.

Begge vindergrupper har vundet flotte pengepræmier til at kunne arbejde videre med deres løsninger.

WHINN Pitchfire venter i oktober 2018

Med kåringen af de spændende vinderprojekter slutter første fase af HealthTech Innovator og anden fase begynder. Her arbejder vindergrupperne sammen med øvrige interesserede grupper fra HealthTech Innovator videre med deres løsninger frem mod WHINN Pitchfire i oktober 2018.

Flere af de tidligere deltagere ved HealthTech Innovator har haft stor succes med deres løsninger ved WHINN Pitchfire, og har efterfølgende arbejdet videre med deres løsninger mod at etablere egen virksomhed.

Det er blandt andet tilfældet for SehatLabs med deres løsning T.H.E.A, der kom ind på en andenplads ved Healhtech Innovator 2017. Der er derfor store forhåbninger for dette års vindere, og det bliver spændende at se, hvad fremtiden byder for alle syv grupper fra HealthTech Innovator 2018.