CoLab-test i gang på Psykiatrisk Afd. Kolding - kom med bag pilotprojektet

På Psykiatrisk Afdeling i Kolding forsøger man i et projekt med CoLab Recovery & Rehab at øge den gavnlige effekt af elektrochok-behandling ved at bruge beroligende musik og lys sammen med patienterne.

For patienter med svær depression kan ECT-behandling være det eneste, der virker. Men for at opnå den optimale behandling, er det en forudsætning, at patienten er afslappet og rolig før selve behandlingen. I udviklingsprojektet, der tager afsæt i ECT-afsnittet på Psykiatrisk afdeling i Kolding/Vejle, er formålet at skabe beroligende miljøer omkring ECT-behandlingen ved hjælp af lys- og lyddesign.

 

Ud over det konkrete indretningsdesign vil projektet også munde ud i anbefalinger til, hvilke løsninger, der optimerer patienternes oplevelser i ECT–behandlingen. Den viden kan desuden bruges bredt i psykiatrien og på det sociale område, hvor man arbejder beroligende og konfliktnedtrappende initiativer.

Projektet er en udmøntning af regionsrådets midler til udvikling af nye lyskoncepter til psykiatrien. Projektet er ledet af CoLab Recovery & Rehab i samarbejde med Psykiatrisk afdeling, Kolding-Vejle og Syddansk Sundhedsinnovation.

 

Læs mere fra projektet:

Behovsanalyse

Konceptforslag

 

Kontakt: Projektchef CoLab Recovery & Rehab, Dorte Dalkjær: +45 24 66 95 91