TV AVISEN: Antidepressiv medicin - Appen "BetterOff" skal gøre det trygt at trappe ud af medicinen

Forside> Nyheder> TV AVISEN: Antidepressiv medicin - Appen "BetterOff" skal gøre det trygt at trappe ud af medicinen
03-05-2018

Hjælp til at trappe ud af antidepressiv medicin

Danmarks Radio sendte den 2. maj 2018 et indslag i TV AVISEN om, hvordan appen "BetterOff" skal gøre det trygt at trappe ud af medicinen.

Iværksætter opfinder app

I indslaget fortæller Line Diemer Jørgensen hvordan hun selv havde svært ved at trappe ud af sin antidepressive medicin og savnede et støtteværktøj, der kunne hjælpe

Det fik hende til at springe ud som iværksætter og udvikle appen, som fungerer som en slags dagbog, der holder styr på nedtrapningssymptomerne.

Line forklarer om baggrunden for at hun gik i gang med at udvikle appen,

- Jeg oplevede selv behovet for et støtteværktøj i den her proces, som var rigtig svær.

- Jeg håber med appen, at jeg kan være med til at hjælpe nogle mennesker i en fase af deres liv, som er rigtig svær. Det er svært at være på medicinen, svært at skal af den og svært at være uden den,' siger Line Diemer, der står bag appen BetterOff.

CoLab Recovery & Rehab tester app’en

En gruppe af brugere i testpanelet, Psykiatriens hverdagstestere, testede over en 4 ugers periode appen. Se Testrapport "Resultater for test af appen BetterOff i Psykiatriens hverdagstestere", oktober 2017.

Flere hverdagstestere fremhævede, at selve ideen med appen var rigtig god, fordi der ikke findes lignende løsninger – hverken i papirform, digitalt eller på anden vis.

De betegner appen som godt redskab, da det giver indsigt i egen udvikling og derfor også med fordel kan anvendes sammen med en læge under et netrapningsforløb. Hverdagstesterne gav desuden udtryk for, at appen kan være med til at mindske utryghed, da den kan forberede brugeren på, hvilke symptomer ,de kan forvente når de trapper ud af antidepressiv medicin.

Appen kræver dog visse tekniske tilretninger for at fungere optimalt.

Ole Ryttov, sygeplejefaglig direktør for psykiatrien i Region Sydanmark forklarer hvorfor de medvirkede i testforløbet.

- Det her er et ønske, og et stort ønske, hos patienterne, at vi hjælper dem bedre med at komme ud af det igen.


Læs også artiklen på dr.dk af Jais Nørgaard og Sidsel Hoe.