QReport appen skal hjælpe service og rengøringspersonalet med hurtig dokumentation af problemområder

Forside> Nyheder> QReport appen skal hjælpe service og rengøringspersonalet med hurtig dokumentation af problemområder
09-05-2018

Du ser en flise der ligger skævt, eller et hul i vejen, der er til fare for de besøgende på sygehuset. Eller du ser et toilet, der trænger til rengøring.

Med appen QReport kan du tage et billede af det du ser og tilknytte en kort tekst, der beskriver problemet, til billedet. Appen kan derefter straks generere en rapport, der sendes til den ansvarlige, som på den baggrund kan rette op på problemet. App’en QReport vil blive teste på SHS indenfor bl.a. disse to områder i løbet af det kommende år.

QRepport appen er gennem det sidste års tid testet på SHS til hygiejneområdet, men skal nu undersøges for sine anvendelsesmuligheder på bl.a. serviceområdet og rengøringsområdet.

Udviklet og testet til hygiejneområdet

QReport App’en er i 2017 blevet udviklet og testet af hygiejnesygeplejerskerne på Sygehus Sønderjylland.

Hygiejnesygeplejerskerne har testet appen til hygiejneaudits på sygehuset og i kommunerne. Udviklingsforløbet har ført til en løsning, hvor tekst og billedmateriale kan kobles og afslutningsvis genereres i en samlet hygiejnerapport. Testen af QReport-appen forventes afsluttet i foråret 2018.

Allerede nu er der dog en opfattelse af, at QReport tilsyneladende er et system, der kan imødekomme hygiejneorganisationens behov for let og hurtigt at kunne dokumentere forskellige situationer. Systemet ser endvidere ud til at kunne ensarte hygiejnesygeplejerkernes audit- og rapporteringssystem.

Appen vil igennem hygiejnesygeplejerskernes fælles forum og i regi af CoLab Denmark-samarbejdet i løbet af 2018 endvidere blive introduceret på Sygehus Lillebælt.

Nye anvendelsesområder for QReport-appen

Som følge af de gode erfaringer med QReport-appen på hygiejneområdet ønsker man nu at undersøge om samme teknologi kan omfatte service- og rengøringsområdet på sygehuset. Man ville dermed opnå et ensartet redskab, der intuitivt understøtter medarbejdernes fokusområder.

Desuden ønsker man senere i 2018 også at udvide anvendelsen af QReport-appen til eksempelvis arbejdsmiljøområdet for teste appen i forhold til fx arbejdspladsvurderinger. Netop arbejdsmiljø og patientsikkerhed (herunder hygiejne) er i 2018 fokusområder for Sygehus Sønderjylland (SHS).