Milliondonation til Sydvestjysk Sygehus

Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg har for nyligt modtaget en donation fra Claus Sørensen Fond på over 2 mio. kr. til indkøb af køle- og fryseenheder ved Vestfrost Solutions. CoLab Vest har faciliteret etableringen af samarbejdet mellem sygehuset og det private erhvervsliv.

I anledning af donationen var der i tirsdags reception på i Laboratoriehuset på sygehuset. Her var der fremvisning af de nye fryse- og køleenheder, der skal bruges til opbevaring af fx lægemidler og medicin samt vævs- og blodprøver. I receptionen deltog bl.a. regionrådsformand Stephanie Lose, adm. sygehusdirektør Per Busk og formand for Claus Sørensens Fond Annette Kristensen.

 

I sin tale lagde Stephanie Lose vægt på det værdifulde i et samarbejde mellem det offentlige sundhedsvæsen og private aktører, når nye, innovative løsninger skal udvikles:

 

– Det er et samarbejde, der er til gavn for os alle. Præcis som relationen mellem Vestfrost Solutions og Sydvestjysk Sygehus er et samarbejde, som er med til at udvikle markedet, og som samtidig meget konkret kan komme patienter og pårørende til gode.

 

CoLab Vest glæder sig ligeledes over donationen fra Claus Sørensen Fond til indkøb af flere end 125 nye køle- og fryseskabe til Klinisk Diagnostisk Afdeling og Sygehusapoteket:

 

- Det er et synligt resultat af et tættere samarbejde mellem sygehuset og det lokale erhvervsliv.

Det bliver spændende at kunne anvende denne samling af helt nye køle- og fryseenheder som ”laboratorium” for udvikling af morgendagens produkter. CoLab Vest har været med som facilitator for etablering af dette samarbejde, og det er vi stolte af, siger Erling S. Pedersen, leder af CoLab Vest.

 

Se indslag fra Laboratoriehuset på Sydvestjysk Sygehus:

www.tvsyd.dk/artikel/privat-giver-kolde-millioner-til-sygehus