Hjerneskadede lærer at klare dagligdagen med virtuelle øvelser

På neurorehabiliteringsafdelingen på Grindsted sygehus kan patienterne forsøge sig med dagligdagens aktiviteter som kaffebrygning og rengøring i en virtuel verden

Neurorehabiliteringsafdelingen på Grindsted sygehus er med i et projekt, der inddrager Virtual Reality i rehabiliteringen.

Via virtuelle ADL-øvelser (Aktiviteter i Daglig Levevis) hjælpes hjerne-skadede med træne dagligdagens aktiviteter via opgaver, der stiller krav på både fysisk og kognitivt niveau. Opgaver er lavet med det udgangspunkt, at det skal give størst mulig mening for patienterne og relatere sig til hverdagsaktiviteter.

 

Det skriver fagmagasinet Ergoterapeuten.

 

Det er virksomheden VR-Rehab, som står bag systemet, der giver patienter med erhvervet hjerneskade mulighed for at genoptræne dagligdagsfærdigheder i et virtuelt univers.

Colab Vest har bistået med etablering af relationer til tests på Sydvestjysk Sygehus, Grindsted - Neurorehabiliteringsafdeling og til Esbjerg kommune, Care Center. Endvidere har CoLab Vest hjulpet med ansøgning på Patient@home programmet.